H. M. keisari automobiiliyhteentörmäyksessä

Pikku uutisia
H. M. keisari automobiiliyhteentörmäyksessäFriedbergistä saapunut erikoissähkösanoma kertoo:

Kun Hänen Majesteettinsa Keisari eilen Friedbergissä teki retken automobiililla, jota ohjasi Hessenin suurherttua, törmäsi vaunu yhteen maalaiskärryjen kanssa. Korkeat henkilöt olivat pakotetut nousemaan pois automobiilista; mutta kotimatkalla sattui jälleen yhteentörmäys, joka pakotti vaihtamaan automobiilin.

H. M. Keisarin automobiilionnettomuudesta on »Berliner Tageblattissa« seuraavat seikkaperäisemmät tiedot:

Vasta jonkun ajan kuluttua on tullut tunnetuksi tsaaria kohdannut automobiilionnettomuus. Torstaina iltapäivällä lähti suurherttuallinen pariskunta tsaarin, lasten ja suuren seurueen kanssa Lichiin, suurherttuattaren kotipaikalle, tervehtimään ruhtinas Salms-Lichiä. Ensimäisessä vaunussa istui tsaari, suurherttua ja useat hoviseurueen jäsenet. Suurherttua itse ohjasi vaunua. Niedermörlenin kylän kohdalla tuli vastaan lehmien vetämät talonpoikaisrattaat, joilla oli poikittain pitkä kauvas yli tien ulottuva kanki. Tsaarin automobiili ajoi kankea vastaan, ja rattaat viskautuivat syrjään. Keisarilliset ajoneuvot jatkoivat vielä matkaansa muutamia metriä, mutta olivat sitten pakotetut pysähtymään, koska niihin oli tullut vika. Suurherttua ja tsaari astuivat vaunusta. Sillä välin oli polkupyörillä saapunut useita salapoliiseja, jotka ehkäisivät ikäviä kohtauksia. Suurherttua, tsaari ja toiset vaunussa olleet asettuivat muihin viiteen automobiiliin, ja sitten jatkettiin matkaa.

Yllämainittu lehti ei tiedä mitään paluumatkalla sattuneesta onnettomuudesta, mutta »Frankfurter Zeitung« mainitsee silloinkin tapahtuneen yhteentörmäyksen, joka pakotti taaskin siirtymään toisiin ajoneuvoihin.


Vaasa no 109 22.9.1910.