Naapurit - kertaus


Naapurit.

Kirjoittanut A. Conan Doyle
Suomennos Jokamiehen Viikkolehdelle.Uusille lukijoillemme selonteko tapahtumien tähänastisesta kulusta.

Niille lukijoillemme, jotka eivät ole olleet tilaisuudessa seuraamaan jatkokertomustamme „Naapurit” teemme tässä alempana lyhyesti selkoa kertomuksen tapahtumista.

I luku. Neidit Monika ja Berta Williams ovat myyneet perimänsä maa-alueen Lontoon läheisyydessä eräälle yhtiölle, joka rakentaa uuden huvilakaupungin. Alueelle rakennetaan kolme suurenpuoleista huvilaa ja ensimäisenä muuttaa erääseen näistä innokas naisasianajaja, leskirouva Westmacott, mukanaan vahvarakenteinen mutta ujo veljenpoikansa Charles. Berta ja Monika kauhistuvat rouva Westmacottin käytöstapaa ja joutuvat epätoivoon, peläten kokonaan menettävänsä maalaisrauhansa.

II luku. Amiraali Hay Denver, hänen vaimonsa ja poikansa Harold muuttavat toiseen huvilaan sekä tohtori Balthazar Walter ja hänen tyttärensä Klara ja Ida kolmanteen huvilaan.

III luku. Kaikkien kolmen perheenjäsenet tutustuvat toisiinsa yhteisellä tenniskentällä. Tohtorista ja amiralista tulee hyvät ystävykset. Rouva Denver huomaa, että Harold, joka on erään Lontoossa olevan pankkiliikkeen osakas, alkaa katsella hellin silmäyksin Walkerin tyttäriä, mutta ei tiedä kumpaako heistä hän rakastaa. Rouva Westmacott alkaa puuhailla kokousta perustaakseen naisyhdistyksen.

IV luku. Harold ja Ida jäävät illalla tenniskentälle. Harold tunnustaa Idalle rakastavansa hänen sisartaan, mutta Ida ei virka asiasta Klaralle. Klara luulee, että Harold on kosinut Idaa.

V luku. Rouva Westmacott puuhailee kokoustaan ja levittää sitä varten ilmoituslehtiä. Hän on saanut tohtorin lupautumaan pitämään esitelmän kokouksessa ja saapuu amiralin luokse, jossa pitää kiihkeän ”esitelmän” naisasiasta. Keskustelu päättyy siten, että amirali tilaa lipun rouva Westmacottin kokoukseen.

VI luku. Rouva Westmacott keskustelee tenniskentällä Klara Walkerin kanssa. Puheltuaan ensin mahdollisesti muuttuvasta asemastaan alkaa hän puhella veljensä pojasta, mainiten että hänen pitäisi mennä naimisiin. Hän tiedustelee onko Ida Walker vielä vapaana, johon Klara ei kuitenkaan tiedä antaa varmaa vastausta, koska hän on siinä luulossa, että Harold Denver on häntä edellisenä iltana kosinut. Harold kosii Klaraa ja saa myöntävän vastauksen. Klara tuntee itsensä sanomattoman onnelliseksi, sillä hän on ollut siinä uskossa, että Harold on rakastanut hänen sisartaan Idaa.

Tähän saakka on kertomus joutunut.

Jatkon löytävät lukijat lehtemme ensimäiseltä sivulta. [siis maanantaina kello 18.00]


(jatk.)
Jokamiehen ja joka naisen viikkolehti n:o 1 1.12.1908.